Vi älskar historier

Grillen-6676Vårt behov av historier ligger i generna. Ända sedan vi bodde i grottor har historieberättandet varit viktigt för både inlärning och gemenskap. Det handlar alltså till stor del om relationer. Precis som marknadsföring.

Bra historier väntar nästan bakom varje buske. För att hitta berättelserna måste man bara sätta på sig rätt glasögon och betrakta historien på lite avstånd. Varför startade du ditt företag, hur gick det till, vilka svårigheter har du övervunnit, vad är det som driver dig förutom pengarna och vad längtar du efter?

Så här ser till exempel Webers (grillarna alltså) historia ut:

”… En dag på fabriken fick George en idé. Han tog en havsboj och skar den mitt itu. Så satte han ben på bottnen och använde överdelen som lock. Sedan gjorde han ett spjäll i toppen och ett i botten. Nu hade han äntligen fått den grill han drömt om. Han kunde styra temperaturen, kontrollera askan och lågorna och därmed skapa just den smak som han hade strävat efter. En amerikansk ikon var född och resten är historia.”

Så, hur ser din historia ut? Kan din historia stärka trovärdigheten i din affärsidé och dina kundlöften? Kan du komma närmare dina kunder genom dina berättelser – varför inte prova så får du se?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: