Pappas bandspelare

Skärmavbild 2020-05-20 kl. 10.59.02

En kasse med gamla rullband har legat i källaren och skräpat i många år. Den blev med tiden ett dåligt samvete, jag lovade för länge sedan att ta hand om banden och digitalisera dem. Men nu är det dags. Passar bra under Corona-epidemin när det är lite lugnare.

För att spela upp rullband så behöver man en fungerande rullbandspelare. På sjuttiotalet fanns det rullbandspelare lite överallt: inte minst i skolsalarna men nu har nog de flesta hamnat på soptippen. Jag hade lyckligtvis kvar min pappas gamla rullbandspelare. Det var en präktig Tandberg, typisk skolmodell, så jag hoppades att den skulle fungera även om den stått oanvänd i många år. Det gjorde den också till en början. Tyvärr tappade den orken efter ett par band så projektet är inte riktigt i hamn ännu. Det lilla jag fick ut innan den stannade var ändå guld värt. Fina minnen: mycket personliga förstås. Det känns i alla fall bra att jag har kunnat bevara några ögonblicksbilder åt barn, bröder och brorsbarn.

Bandspelaren orkade som sagt inte hela vägen och fler pärlor väntar på att upptäckas. Så har du en rullbandspelare över – hör gärna av dig!

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.