Kommunikation enkelt förklarat

Klinga i glaset så att sorlet tystnar

Bra kommunikation är för mig när någon klingar i glaset så att sorlet tystnar och koncentrationen riktas mot glasets ägare. Det uppstår en liten stunds uppmärksamhet utan störande element. Sedan är det bara att harkla sig diskret, tala och ge av sig själv. Att skapa uppmärksamhet och tränga igenom bruset är själva förutsättningen för en lyckad kommunikation. Det är villkoret för att ditt budskap och innehåll ska nå fram.

Min verktygslåda ser ut så här:

  • Texter som försöker sticka ut och grabba tag i läsaren.
  • Bilder som fryser ögonblicket.
  • Filmer som visar livets rörelser.
  • Idéer och tankar som för saker framåt.
  • Lösningar och strategier för resultat.
  • Erfarenheter som jag gärna delar med mig av.
  • Kompisar med specialkunskaper.

Ditt varumärke ska vara som en bra kompis

Kunderna vill köpa av någon de känner och gillar. Det innebär att ditt varumärke ska vara som en bra kompis; med andra ord personlig, pålitlig, trevlig, hjälpsam och dessutom höra av sig då och då. Om varumärket lyckas med detta så blir det garanterat starkare vilket leder till att du antingen säljer mer eller kan ta bättre betalt.

Oavsett vilka medier eller kanaler du använder så får du effektivare kommunikation om du följer de här klockrena tipsen:

  1. Hitta och berätta historier som beskriver företaget på ett spännande sätt och använd historierna i din marknadsföring. Berätta om motgångar och framgångar, svårigheter och segrar. Hur tänkte ni när företaget startades och vad ville ni åstadkomma?
  2. Rikta in dig på en målgrupp som du delar intressen med. Sök alltså dina likasinnade. Arbetar du inom turism och gillar sportfiske så kan du koncentrera dig på målgruppen sportfiskare. Ni talar i stort sett samma språk, har i smycket samma smak och ställer ungefär samma krav på tillvaron. Då blir det lättare att utforma produkten och kommunikationen så att det klickar till hos målgruppen.
  3. Se varje kund som en ambassadör för ditt företag. Det har du säkert hört förut men det skadar inte att bli påmind om det.

Hör gärna av dig så kan vi prata mer om det här

Publicerad av Mikael Stenborg

I like stories, images, art, video, design and good craftsmanship. Not to mention old log houses, skiing, Italian film and English luxury cars... Did I say sailing?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: