I video är ljudet viktigare än bilden

namnlöst-4942Bröd

När det gäller video är ljudet viktigare än bilden. Jo, det stämmer. Ett bra ljud är ett måste. Bilden däremot kan få vara lite kornig och skakig. Viktigaste är förstås att du har något du vill säga och vet hur du ska säga det. Se till att du har ett övertygande manus framför dig innan du sätter igång.

Tillbaka till ljudet. Ett bra ljud behöver inte kosta särskilt mycket, mikrofoner är relativt billiga. Till exempel Rode VideoMic som jag alltid har monterad på kameran även om jag också spelar in ljudet separat. En riktig bra kamera kostar däremot massor.

För att få ett ljud som höjer värdet på din video krävs kunskap och en del merarbete vid tagningarna och sedan i redigeringen. Det blir helt enkelt en sak till att tänka på. Är du ett one-man-band så gäller det att du hittar dina rutiner och inställningar för att du inte ska missa något. Prova dig fram och testa innan tagning. Är ni ett team så är det en god idé att en person tar ansvar för ljudet och en annan för kameran och bilden.

Här är en länk som spinner vidare på det ämnet:

Why Audio Matters Most for Audiences

 

SparaSpara

SparaSpara

SparaSpara

SparaSpara

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.