Framgången hittar du bland dina likasinnade

cropped-AdobeStock_164289288.jpeg

Jag läste för en tid sedan en blogg som handlade om hifi. Den avancerade sorten; rörförstärkare, vinylspelare och diverse exotiska varumärken. Texten hade en personlig ton och kändes engagerad som den kom direkt från hjärtat. Vilket den säkert gjorde. Skribenten älskade sina hifiprylar lika mycket som han älskade läsekretsen, sin community, sin tribe. Kommunikation är aldrig så effektiv som mellan likasinnade. Det gäller alla branscher.

Företag som masstillverkar produkter i lagomsegmentet har ofta svårare att få beundrare. Kommunikatörerna får problem med trovärdigheten eftersom de inte kan vara tillräckligt träffsäkra i tilltalet när de ska nå alla. Framförallt har man inte samma kärlek att förmedla.

Mindre företag har inte storföretagens skalfördelar men kan i stället hitta smala men lönsamma nischer. Utgå till exempel från dina egna intressen. Kan du ringa in dina likasinnade så har du din målgrupp. Det gäller inte minst i turistbranschen. Är du sportfiskare så ska du vända dig till andra sportfiskare. Gillar du Yoga så skapar du en Yoga Retreat på någon holme. Du känner dessa människor som du känner dig själv, du vet vad de vill ha, du vet hur du kan nå dem och du kan deras språk.

Småskalighet och direkt kommunikation mellan likasinnade är framtiden.

Publicerad av Mikael Stenborg

I like stories, images, art, video, design and good craftsmanship. Not to mention old log houses, skiing, Italian film and English luxury cars... Did I say sailing?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: