Rolig platsmarknadsföring, funkar det?

I destinationsmarknadsföringen är stämningar, drömmar och längtan viktigare än hårda fakta. Visst handlar det ofta om priset på varan. Vi befinner oss i en rätt så galen tid när det är dyrare att åka tåg Stockholm-Sundsvall än att flyga Stockholm-London. Men ändå. Nästan ingen researrangör vädjar enbart till intellektet och plånboken i marknadsföringen. Prislappen finns där, men oftast i sällskap med bilder i stil med par gående hand i hand längs stranden, skrattande barn som äter glass och lite soul från 60-talet, typ My Girl med Temptations. Bilder med blekta färger höjer nostalgifaktorn. Allt handlar om att sätta stämningen. Det är en snabbvisit i en bättre värld som vi köper men inget ont i det, tvärtom. Om vi räknar bort arbetsresorna, varför skulle vi resa alls om det inte vore för att få må bra en stund.

Men jag saknar humor. Fungerar inte humor i resereklamen? Det fungerar ju för öl och whiskey som också är en flykt från vardagen. Eller har jag missat något? Har du sett något rolig destinationsmarknadsföring, antingen Tv-reklam eller annons – Let me know!

PS: Den här skissen tycker jag har lite smårolig copy (klicka på bilden så blir den större).

NY WEBB2 LOGO mindreRityta 1

www.tsarevna.ax

SparaSpara

SparaSpara

SparaSpara

SparaSpara

SparaSpara

SparaSparaSparaSpara

SparaSparaSparaSpara

SparaSpara

SparaSpara

SparaSpara

SparaSpara

SparaSpara

SparaSpara

SparaSpara

SparaSpara

SparaSpara

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.