Sätt stämningen till varje pris. Och varför inte med lite varm humor?

I destinationsmarknadsföringen är stämningar, drömmar och längtan viktigare än hårda fakta. Visst handlar det mycket om vad resan kostar – all inclusive. Vi befinner oss trots allt i en tid när det är dyrare att åka tåg Stockholm-Sundsvall än att flyga Stockholm-London. Men ändå. Nästan ingen destinationsmarknadsförare vädjar enbart till intellektet och plånboken. Man visar helllra par gående hand i hand längs stranden, skrattande barn, musik med nostalgiska undertoner.

Så vad är det vi köper som konsumenter, vad är det vi reser till? Gemenskap och en dröm om en bättre värld kanske. Inget ont i det. Om vi räknar bort arbetsresorna så varför skulle vi resa alls om det inte vore för att få må bra en stund.

Men humor är det faktiskt ont om. Fungerar inte det i destinationsmarknadsföring? Har du sett något rolig destinationsmarknadsföring; Tv-reklam eller annons – Let me know!

PS: Den här skissen som jag gjorde till Tsarevna Café & Bistro tyckte jag hade rätt så kul copy.

ny-webb2-logo-mindrerityta-1.png

www.tsarevna.ax

SparaSpara

SparaSpara

Publicerad av Mikael Stenborg

I like stories, images, art, video, design and good craftsmanship. Not to mention old log houses, skiing, Italian film and English luxury cars... Did I say sailing?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: