Sjödagarna på Åland, det är sommar!

Jag har fina minnen av Sjödagarna. T ex när vi vann storbåtsklassen i kappseglingen från Degerby. Då smakade fisksoppan i Sjökvarteret extra gott. Eller något år senare när vi skulle upprepa bedriften, en vindkåre närmade sig med oroande hög fart. Styrman stönade med dov röst: nu går vi ner. Skepparen röt: ta en hink och ös utav bara helvete. Det gjorde vi. Efteråt sa samme skeppare att ingen länspump är så effektiv som en panikslagen sjöman. Vi lämnade båten i Långnäs och tog taxi till sjökvarteret det året och när vi kom fram var fisksoppan redan uppäten. Men kul var det ändå och öl fanns det gott om och en bra story att berätta blev det.

I år hoppas vi på lite mindre dramatik och i stället vackert väder, mycket musik och dans. Vi bestämmer det helt enkelt. Vi ses.

Ålands Sjödagar

Broschyr

Snipäventyret, viktig ingrediens i den åländska sommaren

Visit Åland

SparaSpara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s