Sjödagarna på Åland!

Sjödagarna (6)Jag har starka minnen av Sjödagarna. T ex när vi vann storbåtsklassen i kappseglingen från Degerby. Då smakade fisksoppan i Sjökvarteret extra gott. Eller något år senare när vi skulle upprepa bedriften, en vindkåre närmade sig med oroande hög fart. Styrman stönade med dov röst: nu går vi ner. Skepparen röt: ta en hink och ös utav bara helvete. Det gjorde vi. Efteråt sa samme skeppare att ingen länspump är så effektiv som en panikslagen sjöman. Vi lämnade båten i Långnäs och tog taxi till sjökvarteret det året och när vi kom fram var fisksoppan redan uppäten. Men kul var det ändå och öl fanns det gott om och en story att berätta blev det.

I år hoppas vi på ett bra arrangemang, vackert väder, mycket musik, dans, snipor och skutor. Vi bestämmer det helt enkelt. Vi ses.

Ålands Sjödagar

Broschyr

Snipäventyret, viktig ingrediens i den åländska sommaren

Visit Åland

SparaSpara

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.