Aland ports never rests

Video: Aland Ports never rests

Skärmavbild 2019-12-30 kl. 16.29.18

Jag kommer ihåg när idén dök upp. Jag sov lite dåligt en natt och låg och lyssnade på ljuden  från hamnen. De låter mycket högre på natten. Klonk, skrammel, metall mot metall. Jag kom att tänka på att människor faktiskt arbetar där dag som natt året runt. Det är business 24/7 i hamnarna. På morgonen tittade jag igenom turlistorna och såg att det görs fler än 24 tilläggningar varje dygn på Åland. Det kommer och avgår alltså fler än ett fartyg i timmen året om. Ganska otroligt, särskilt om man tänker på storleken på de här skeppen, antalet människor som passerar Åland varje dygn och de ekonomiska konsekvenserna av trafiken. Det här ville jag uppmärksamma med filmkamerans hjälp. Några sommarnätter tillbringade jag alltså vid Lotsstugan ovanför hamnen i Mariehamn, i buskagen i Långnäs och på piren i Eckerö. Det var vackra scenerier, särskilt i gryningen. Filmrättigheterna köptes senare av Landskapsregeringen som använde filmen när de berättade om Ålands särskilda förutsättningar.

Read more about Aland in Finlands best museum and visitaland.com

SparaSpara

SparaSpara

SparaSpara

Publicerad av Mikael Stenborg

I like stories, images, art, video, design and good craftsmanship. Not to mention old log houses, skiing, Italian film and English luxury cars... Did I say sailing?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: