Aland ports never rests

Video: Aland Ports never rests

Skärmavbild 2019-12-30 kl. 16.29.18

Jag sov lite dåligt en natt. Vaknade av ljudet från hamnen. Där arbetas det dag som natt. Det är inget jag brukar tänka på men på morgonen tittade jag igenom turlistorna och insåg att det görs fler än 24 tilläggningar per dygn. Alltså fler än ett fartyg i timmen året om. Imponerande, särskilt om du tar med storleken på de här skeppen i beräkningen, antalet människor som passerar Åland varje dygn och de ekonomiska konsekvenserna av trafiken. Det här ville jag berätta om med filmkameran. Några sommarnätter tillbringade jag alltså vid Lotsstugan ovanför hamnen i Mariehamn, i buskagen i Långnäs och på piren i Eckerö. Det var vackra scenerier, särskilt i gryningen. Hoppas det kommer fram i filmen.

Landskapsregeringen använder filmen när de berättar om Ålands särskilda förutsättningar.

Read more about Aland in Finlands best museum and visitaland.com

SparaSpara

SparaSpara

SparaSpara

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.