Vad är syftet med företaget?

Berätta historien bakom ditt företag och varumärke?

På en varumärkes-workshop frågade moderatorn ledningen för ett stort företag: Vad är syftet med företaget? Tjäna pengar åt aktieägarna dög inte som svar. Hon frågade igen, vad är idén bakom företaget om vi bortser från pengar? Det blev tyst, det kom inget svar.

Många småföretagare har betydligt lättare att svara på den frågan. Ofta startar man företaget på grund av rent intresse. Man vill helt enkelt jobba med det roligaste man vet.

Syftet kan till exempel vara att man vill förenkla för människor i en viss situation. Eller slå ett slag för det goda hantverket, eller dela fina upplevelser med andra människor. Syftet är något som kommer inifrån. Det är kärnan i varumärket och basen för marknadsföringen. Det är inte många storföretag som kan matcha entreprenörsledda småföretag när det gäller syftet. Så glöm aldrig varför ni en gång startade företaget. Och berätta om det. Den historien kan ge starkare varumärke och lojalare kunder.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.