Vi älskar historier

Grillen-6676

Nästan bakom varje buske, i varje företag, väntar bra historier. För att hitta berättelserna måste man bara sätta på sig rätt glasögon och betrakta historien på lite avstånd. Men den finns där. Leta upp den och använd för att komma närmare dina kunder. Varför startade du ditt företag, hur gick det till, vad är det som driver dig förutom pengarna, vad har du får mål?

Så här ser till exempel Webers (grillarna alltså) historia ut:

”… En dag på fabriken fick George en idé. Han tog en havsboj och skar den mitt itu. Så satte han ben på bottnen och använde överdelen som lock. Sedan gjorde han ett spjäll i toppen och ett i botten. Nu hade han äntligen fått den grill han drömt om. Han kunde styra temperaturen, kontrollera askan och lågorna och därmed skapa just den smak som han alltid hade strävat efter. En amerikansk ikon var född och resten är historia.”

Vårt behov av historier ligger i våra gener. Ända sedan vi bodde i grottor har historierna gett trygghet och varit viktiga för utbildning, uppfostran, identitet och grupptillhörighet. Behovet av historier och berättande handlar till stor del om relationer. Precis som marknadsföring.

Så, hur ser din historia ut? Kan din historia stärka trovärdigheten i din affärsidé och dina kundlöften?

http://spoonagency.com/se/academy/history-marketing/

SparaSpara

SparaSpara

SparaSpara

SparaSpara

Publicerad av Mikael Stenborg

I like stories, images, art, video, design and good craftsmanship. Not to mention old log houses, skiing, Italian film and English luxury cars... Did I say sailing?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: